Televizori za dječji odjel

08. 07. 2009.

Predstavnici DND-a Ogulin 17. travnja posjetili su  Dječji odjel Opće bolnice Ogulin te im uručili dva televizora u vrijednosti od tri tisuće kuna koje su kupili od prihoda sa dječjeg maskenbala održanog u veljači. Želje Društva, na čelu s gđom Ljiljanom Kaurić, su da bolesnoj djeci koja vrijeme provode na odjelu vrijeme prođe što brže.

Predsjednica je izrazila i nadu da će uz podršku i suradnju sa DND-om i Opća bolnica Ogulin uskoro postati “Bolnica-prijatelj djece” kao što je i naš grad dobio priznanje “Grad-prijatelj djece”.

3. regionalno prvenstvo mažoret timova zapadne i južne Hrvatske

08. 07. 2009.

U organizaciji Hrvatskog mažoret saveza i DND-a Ogulin 28. ožujka u Sportskoj dvorani održano je regionalno prvenstvo mažoretkinja za Zapadnu i Južnu Hrvatsku. Ogulin je po drugi puta domaćin ovakve prigode. I ovaj puta ogulinske predstavnice došla je pobodriti brojna publika. Ovi nastupi se ocjenjuju i boduju, a samo najbolji imaju pravo nastupiti na državnom prvenstvu koje će se ove godine održati u Jastebarskom.
Nastupilo je 14 timova iz 6 gradova ( Ogulin, Karlovac, Rovinj, Pula, Biograd na Moru i Umag) u tri kategorije (kadetkinje, juniorke i seniorke). Nisu došle predstavnice iz Zadra, Pakoštana, Gospića i otoka Kalija.

Nakon paradnog defilea i statične koreografije suci su donijeli odluku o najboljima:

U kategoriji kadetkinja najbolje su bile Biogradske mažoretkinje, druge su bile mažoretkinje grada Pule, treće Rovinjke, a bez pehara su ostale Ogulinke. U kategoriji junirki prve su bile Puljanke, druge Rovinjke, treće Biogradske mažoretkinje,četvrte Ogulinke, a pete Gospićanke (diskvalifikacija zbog nedolaska). U seniorkama najbolje su bile Rovinjke, potom Puljanke, a treće su bile Ogulinke. Četvrte su bile Karlovčanke, a pete Umaške mažoretkinje.

Za ovo prvenstvo Ogulinske mažoretkinje spremale su nove trenerice, a to su Suzana Neralić (seniorke), Antonela Francetić (juniorke) i Ana Beganović uz pomoć Inke Turković (kadetkinje i mažoret škola). Rezultati domaćih timova su opravdani zbog ostavki trenerica dva tjedna uoči natjecanja.

Večer mažoret plesa

08. 07. 2009.

U  organizaciji Društva „Naša djeca“ Ogulin, 8.ožujka u Sportskoj dvorani Ogulin, pred oko 400-tinjak gledatelja održana je tradicionalna „Večer mažoret plesa“, na kojem su, pored domaćih, Ogulinskih mažoretkinja, još nastupile i mažoretkinje iz Klinča Sela, uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.

Posjetitelje je prigodnim govorom pozdravila predsjednica društva gđa Ljiljana Kaurić, u kome se posebno pozvala na zasluge prijašnjeg predsjednika Društva, pokojnog Stanka Mazora po kojem se zove nagrada Hrvatskog mažoret saveza, a dodjeljuje se za doprinos u promicanju mažoret plesa. Dosadašnji nagrađeni su mažoretkinje iz Klinča Sela, Pule i Pakoštana. Poseban gost bila je predsjednica Hrvatskog mažoret saveza, gđica Elizabeta Mikelj koja se obratila publici s par prigodnih rječi,  pohvalivši pritom organizatore .

U jednosatnom programu publici su se predstavili svi timovi Ogulinskih mažoretkinja, seniorke, juniorke, kadetkinje i Škola mažoret plesa, te solo nastup viceprvakinje Europe Ane Beganović i duo Ivane Vuković i Natalie Vinski. Publici su se predstavile i gošće iz seniorskog i juniorskog tima iz Klinča Sela, te Lucija Stunja, europska viceprvakinja u solo kategoriji juniora. Sav prihod namjenjen je humanoj svrsi.

Dječji maskenbal

08. 07. 2009.

U Sportskoj dvorani Ogulin, 23.veljače, održan je dječji maskenbal u organizaciji Društva “Naša djeca”. Tradicionalno održavanje fašničke zabave i ove godine privukao je velik  broj djece, čak 400 maski ispunilo je dvoranu.  Prema dostupnim informacijama, prodano je 420 karata za odrasle.  

Maskenbal je započeo svečanim maskiranim mimohodom kojeg su  predvodili meštar maskenbala Dube, gradonačelnik Nikola Magdić, predsjednica DND-a Ljiljana Kaurić, Mali Imbro, članovi Puhačkog orkestra DVD-a, mažoretkinje našeg grada i općine Pisarovina te ostale maskirane skupine iz vrtića i raznih udruga.

Nakon mimohoda i prigodnog govora predsjednice DND-a pročitana je optužnica Malom Imbri, glavnom krivcu za sve loše stvari učinjene djeci. Djeca su ga za kaznu istjerala iz dvorane kako bi se mogla zabaviti.

Zabavu su plesom otvorile mažoretkinje, a ostali su se pridružili i zabavili se. Maskama je podijeljeno 500 krafni. Maskenbal su sredstvima pripomogli sponzori, a sav prihod namjenjen je u humanitarne svrhe. 

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Starije>>

Kalendar
Apr 2019 Svi 2019 Jun 2019
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici