Regionalno prvenstvo mažoretkinja zapadne Hrvatske

24. 03. 2014.


U organizaciji Hrvatskog mažoret saveza  i Društva Naša djeca Ogulin održano je u nedjelju 23.ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani u Ogulinu Regionalno prvenstvo mažoretkinja zapadne Hrvatske. Prvenstvo je okupilo 13 mažoret sastava iz 7 gradova zapadne Hrvatske.

Uz domaće predstavnice, Ogulinske mažoretkinje, Prvenstvu su nazočile mažoretkinje iz Gline, Lekenika, Karlovca, Pule, Rijeke  te Viškova.

Delegirani suci ovog Prvenstva bili su: Elizabeta Mikelj IDCU – glavni sudac, Ivana Borgudan INC te Marija Topić Ramljak INC.

 Natjecanje je započelo paradnim defileom, jednoj od dvije obvezne discipline mažoret plesa. Suci u ovoj disciplini ocjenjuju defile na stazi od 65 metara koja se mora prijeći u najviše od 2 minute. Suci ocjenjuju umjetnički i tehnički dojam, rad sa štapom te opći dojam.

Ogulinske mažoretkinje u disciplini formacija natjecale su se u kadetskom, juniorskom i seniorskom sastavu.

 Iako su mažoretkinje ples u skupini tj. formaciji, vrlo uspješno se provode natjecanja najboljih mažoretkinja u kategoriji neformacija seniorki i juniorki. Tako su u ovoj disciplini svu ljepotu mažoret plesa i prakticiranje sa štapom pokazale mažoretkinje iz Rijeke, Pule, Gline i Ogulina i to: Lara Tonković kao seniorka u solo nastupu te duo nastup juniorki Dajana Jančić i Doris Prebežič.

 Nastavak Prvenstva započeo je drugom obveznom disciplinom - koreografiranim programom gdje suci ocjenjuju koreografiju na pozornici dimenzija 12 x 12 metara i koja smije trajati od 2 do 4 minute. I u ovoj kategoriji formacija suci ocjenjuju bodovima umjetnički i tehnički dojam, rad sa štapom ovisno o kategoriji te opći dojam svakog pojedinog tima.

 U pauzi prije proglašenja rezultata održana je i smotra na kojoj su nastupile Ogulinske mažoretkinje sa svoja dva tima: dječjim sastavom te sastavom kadetkinja B programa, Karlovačke mažoretkinje te mažoretkinje Halubajke iz Viškova.

 Proglašenje rezultata, kao glavni sudac, objavila je gospodična Elizabeta Mikelj, a podjelu priznanja i pehara najuspješnijima dodjeljivao je naš gradonačelnik Jure Turković, koji je srdačno pozdravio sve mažoretkinje i roditelje ne skrivajući zadovoljstvo organiziranjem ovog natjecanja u našem gradu  te svima zaželio puno uspjeha i sreće na predstojećem državnom prvenstvu  u Vinkovcima početkom svibnja mjeseca.

Kalendar
Feb 2019 Ožujak 2019 Apr 2019
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici