20. godišnjica rada i djelovanja Hrvatskog mažoret saveza

10. 02. 2015.

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke svečanom sjednicom u nedjelju 1.veljače obilježena je 20.godišnjica rada i djelovanja Hrvatskog mažoret saveza te održana i 21. redovna Skupština, na kojoj su nazočile i Ogulinske mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin.


U uvodnom izlaganju o počecima i povijesti mažoretkinja te osvrtom na održana brojna državna prvenstva diljem Republike Hrvatske, prisjetio se predsjednik Europskog mažoret saveza Alen Šćuric, naglasivši da danas u Hrvatskoj djeluje 55 mažoret organizacija sa preko 7000 mažoretkinja, koje su neizostavno prisutne u mnogim događanjima svojih gradova i općina vezanih za sport, kulturu, humanitarne projekte i prezentacije. Svoje izlaganje završio je sjećanjem na dva preminula člana uprave HMS-a, Stanka Mazora i Karla Benka, u spomen kojih su ustoličine i godišnje nagrade za najveći doprinos mažoret plesa kao i najbolju stručnu osobu Saveza.
U ime domaćina pozdravni govor svim članovima i gostima, predstavnicima gradskih i županijskih vlasti, među kojima je bio i ogulinski gradonačelnik Jure Turković, te predstavnici svojih saveza i gradova iz Bosne i Hercegovine i Srbije, uputio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

U nastavku svečane sjednice predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Elizabeta Mikelj uručila je posebne jubilarne nagrade za doprinos razvoju mažoret plesa u Hrvatskoj, a prigodnim domjenkom svi timovi mažoretkinja predstavili su se gostima svojim tradicionalnim jelima, pićima i delicijama.

Ogulinske mažoretkinje DND-a zahvaljuju se svojim sponzorima koji su pripomogli da dostojno prezentiramo naše specijalitete i proizvode svoga kraja: Gradu Ogulinu, LAG-u Frankopan, OPG-u Miščević, OPG-u Belavić, OPG-u Puškarić, Zelje-prometu, turističkoj agenciji Regoč tours, ugostiteljskom obrtu Gradina, Turističkoj zajednici Grada Ogulina, Branku Poljaku, Karmeli Matić, Biserki Tonković i Gordani Francetić.

U radnom dijelu Skupštine sa predloženih 17 točaka dnevnog reda, članovi su usvojili finacijsko izvješće za proteklu godinu, plan rada za 2015. godinu, podjeljene su trenerske i sudačke licencije, a bilo je riječi i o novim zakonskim pripisima vezanim za rad udruga kao i akata Saveza.

Izglasani su i gradovi domaćini održavanja regionalnih prevenstava, tako da će grad Karlovac 12.travnja biti domaćin održavanja regionalnog prvenstva mažoretkinja zapadne Hrvatske, a Zadar će sredinom svibnja biti domaćin održavanja predstojećeg državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske.

Ljiljana KaurićKalendar
Feb 2019 Ožujak 2019 Apr 2019
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici