ODRŽAN JE 29. DJEČJI MASKENBAL

09. 02. 2016.


                       Predajom ključa grada meštru parade započela je vladavina maski u Ogulinu u manifestaciji dječjeg maskenbala kojom je Društvo Naša djeca Ogulin započelo obilježavanje svojih 30. godina rada i djelovanja udruge.

Ovogodišnji maskenbal je bio najveći i najmasovniji do sada, tako da nam je i prostor Gradske sportske dvorane bio premalen da svoje kreacije pokažu sva djeca koja su se maškarala, a to je bilo omogućeno samo grupnim maskama koje su i sudjelovale u zabavnom programu.


                Na poziv Društva, za sudjelovanjem u dječjem maskenbalu, odazvali su se svi, tako da smo imali prijavljene mnoge grupe sa maskama:

1. Puhački orkestar DVD Ogulin – vještaci sa Kleka


    
        2. Mažoretkinje DND – mala škola - Minnie

     
       3. Mažoretkinje DND – kadeti A - Gospodinčići
     
 4. Mažoretkinje DND – kadeti B – Slatke male bubamare
     
  5. Mažoretkinje DND – juniorke - Pande
   
   6. Dječje gradsko vijeće – Štrumfovi sa Imbrom u kolicima


        7. Dječji forum Klek DND – Vesele maske
        8. Odrasli iz DND – dimnjačari, pridružuje se i gradonačelnik
  
    9. Učenička zadruga Potjehova družina - Obitelj Kremenko
   
   10. Dječji vrtić Bistrac Ogulin – Frankopanski vitezovi iz grada Ogulina

  
    11. Dječji vrtić Josipdol – Snjegovići

    
  12. OŠ Josipdol i PŠ Lucije Capan Tounj – Mali kauboji
   
   13. Dječji pjevački zbor Klinci Ogulinci – Žuti Gusari

    
  14. Prva osnovna škola Ogulin, 2. razred – Pingvini


    
  15. OŠ Ivane Brlić Mažuranić, 1.b. – likovi iz priča I.B.Mažuranić


    
  16. Gimnazija Bernardina Frankopana – Plesni tim Čarobni korak

  
    17. Udruga osmijeh – Gusari

               Program je započet predajom ključa našega grada kojeg je gradonačelnik g. Jure Turković predao meštru parade, a nakon čitanja optužnice Imbri, koji je i ove godine bio krivac svih maskenbala, protjeran je iz dvorane tako da je maškarano ludilo moglo započeti. U bogatom dvosatnom programu bilo je veselja, pjesme i plesa, a kako to nalažu i običaji, DND Ogulin je, uz pomoć svojih sponzora, podjelilo ove godine 1000 krafni, 600 šalica čaja i kakaa, nekoliko kilograma bombona, 100 balona.

           Komisija za izbor najljepše i najoriginalnije maske (u sastavu: Meštar parade, Đurđica Vuković, Ivanka Turković, Biserka Pavković, Vesna Vuković i Jasminka Turina Luketić) nije imala nimalo lak zadatak, ali ipak na kraju proglasili su najljepše 3 grupne i 3 pojedinačne maske:

1. nagrada grupne maske, Snjegovići, otišla je u Dječji vrtić Josipdol, sponzor nagrade Društvo Naša djeca Ogulin - poklon torta;2. nagrada Frankopanski vitezovi, pripala je djeci iz Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin, sponzor Plodine Ogulin - slatki paket, a3. nagrada Pingvini, osvojila su djeca iz drugih razreda Prve osnovne škole Ogulin, sponzor Voćarna Kivi – razno voće.Od pojedinačnih maski za najorginalniju je izabran Petar Pan, dječak Nikola Kovačević iz Josipdola, sponzor njegove nagrade su Marche restoranidruga je Crvenkapica, Majda Sabljak iz Ogulina, sa nagradom sponzora Putničke agencije Klek Ogulina treća nagrada je pripala Leonori Moguš kao Buba Mara, i osvojenom nagradom sponzora Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin.              Uz organizatora manifestacije, Društvo Naša djeca Ogulin, ove godine kao suorganizator pojavljuje se i Prva osnovna škola Ogulin sa svojom Potjehovom družinom, iz razloga što smo zajedno krenuli u humanitarnu akciju „Zrncima dobrote do punog srca”, tako da će i dio prihoda ostvarenog od prodaje ulaznica biti doznačen na račun humanitarne akcije.

            Na kraju upućujem veliku zahvalu svim volonterima Društva Naša djeca Ogulin, voditeljima, meštru, učiteljicama, odgajateljima, pojedincima koji su se sami ponudili za pomoć a veliko hvala i svim sponzorima koji zaslužuju da ih se i javno objavi: Marcshe restorani, Mivit Pekara, Pekara Bošt, Pekara Đula, Gavranović, Plodine, Korekt, Radio Ogulin, Prva osnovna škola, Auto Lovrić,Voćarna Kivi, Putnička agencija Klek, Frizerski obrt Luka, Dječji vrtić Bistrac, Ugostiteljski obrt Stari grad, Limarski obrt Belin i Foto video IN.
Kalendar
Feb 2019 Ožujak 2019 Apr 2019
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici