Forumaši DND Ogulin sa saborskim zastupnicima u Saboru

20. 05. 2016.

U srijedu 18.svibnja ove godine u Saboru, u Maloj vijećnici, je održan 11. susret Dječjih foruma Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske sa saborskim zastupnicima na kojemu je sudjelovalo 14 Dječjih foruma iz cijele Hrvatske: Kutine, Čakovca, Lovrana, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Ravne Gore, Slatine, Virja i Zaboka.


Organizator susreta je bio Odbor za obitelj, mlade i sport, a ove se godine održao pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Rainera.


Tom susretu prisustvovale su i forumašice Kleka Društva Naša djeca Ogulin,

Nika Stipetić i Iva Špehar sa predsjednicom Ljiljanom Kaurić.

Pozdravnu riječ dobrodošlice uputio nam je predsjednik Odbora za obitelj, mlade i sport Ivan Vrdoljak, a akademik Željko Rainer u obraćanju djeci i voditeljima naglasio je da odrasli često zaokupljeni svojim odnosima i brigama zaboravljaju da trebaju raditi u interesu budućih generacija jer svijet ostaje na mladima.


U nastavku je uslijedilo izlaganje djece svih Dječjih foruma o temamo koje su pripremili. Predstavnice foruma Klek iz Ogulina Nika i Iva apelirale su na odrasle da djecu što više potiču na čitanje knjiga jer mnogi njihovi vršnjaci radije vrijeme provode za računalom, a čitanje knjiga smatraju nečim sramotnim.


Od brojih tema izlaganja djece dominirale su teme iseljavanja mladih obitelji iz Hrvatske, problem nezaposlenosti, loše povezanosti dotičnog grada sa ostalim dijelovima Hrvatske, problem nasilja među mladima, o pravu i potrebi djece na dječja igrališta kao i uporaba mobitela u obrazovne svrhe.


Na kraju izlaganja svoje osvrte na dječja izlaganja dali su zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Ante Babić, zastupnice i zastupnici Margareta Mađerić,  Gordana Rusak, gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza i Blaženko Boban te pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.


Predloženo je da se sljedeći susret Dječjih foruma sa zastupnicima održi u Velikoj vijećnici Hrvatskoga sabora kako bi svi zastupnici imali prigodu čuti njihova razmišljanja.


Ljiljana Kaurić
Kalendar
Feb 2019 Ožujak 2019 Apr 2019
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici