DND Ogulin na Smotri dječjeg stvaralaštva u Poreču

29. 10. 2017.

U Poreču je proteklog vikenda, pod nazivom "Radost, igra i stvaralaštvo djece"  održana 21. Smotra dječjeg stvaralaštva djece u Društvima Naša djeca,  na kojoj je sudjelovalo preko 640 djece i voditelja iz 20 gradova cijele Hrvatske u kojima djeluju društva.


Smotra je prezentacija godišnjih rezultata dječjih kreativnih aktivnosti iz područja likovne, dramske, plesne i glazbene umjetnosti te tehničkih, informatičkih i ekoloških ativnosti za djecu.

Ove godine iz DND-a Ogulin prijavili smo za Smotru nastup mažoretkinja, monolog te izložbu na temu Bajkoviti Ogulin.

Izložba dječjih radova te program svečanog otvorenja Smotre održano je u petak na pozornici Kazališne dvorane Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a prezentacija aktivnosti djece održana je u subotu. U programu smo mogli pogledati 28 različitih nastupa, koji nisu natjecateljskog karaktera, ali kojeg procjenjuje stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i Eugen Vrzić likovni umjetnik.

Nastup naših mažoretkinja kadetskog tima te monolog, u dramskom izričaju,  kojeg je izvela Gabrijela Ivanjko, oduševili su članove stručnog povjerenstva , koji su izrazili zadovoljstvo i pohvalili rad i trud naše djece i voditelja s napomenom da se vidimo i iduće godine.  

Završna priredba Smotre održana je u nedjelju prijepodne, a osim nastupa domaćini su organizirali sastanak za voditelje i predsjednike Društava, a za djecu kreativnu radinicu izrade istarske etno lutke te  turistički obilazak lijepog Poreča.

Zahvaljujemo obiteljima koje su ugostile našu djecu, te svim članovima DND - a Poreč na prekrasnom druženju.

Također, velika zahvala našim sponzorima: Turistička zajednica grada Ogulina, Zavičajni muzej Ogulin i Zelje - promet d.o.o.                   

Ljiljana Kaurić

 
Kalendar
Dec 2018 Siječanj 2019 Feb 2019
N P U S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici