DND Ogulin na Smotri dječjeg stvaralaštva u Poreču

29. 10. 2017.

U Poreču je proteklog vikenda, pod nazivom "Radost, igra i stvaralaštvo djece"  održana 21. Smotra dječjeg stvaralaštva djece u Društvima Naša djeca,  na kojoj je sudjelovalo preko 640 djece i voditelja iz 20 gradova cijele Hrvatske u kojima djeluju društva.


Smotra je prezentacija godišnjih rezultata dječjih kreativnih aktivnosti iz područja likovne, dramske, plesne i glazbene umjetnosti te tehničkih, informatičkih i ekoloških ativnosti za djecu.

Ove godine iz DND-a Ogulin prijavili smo za Smotru nastup mažoretkinja, monolog te izložbu na temu Bajkoviti Ogulin.

Izložba dječjih radova te program svečanog otvorenja Smotre održano je u petak na pozornici Kazališne dvorane Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a prezentacija aktivnosti djece održana je u subotu. U programu smo mogli pogledati 28 različitih nastupa, koji nisu natjecateljskog karaktera, ali kojeg procjenjuje stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i Eugen Vrzić likovni umjetnik.

Nastup naših mažoretkinja kadetskog tima te monolog, u dramskom izričaju,  kojeg je izvela Gabrijela Ivanjko, oduševili su članove stručnog povjerenstva , koji su izrazili zadovoljstvo i pohvalili rad i trud naše djece i voditelja s napomenom da se vidimo i iduće godine.  

Završna priredba Smotre održana je u nedjelju prijepodne, a osim nastupa domaćini su organizirali sastanak za voditelje i predsjednike Društava, a za djecu kreativnu radinicu izrade istarske etno lutke te  turistički obilazak lijepog Poreča.

Zahvaljujemo obiteljima koje su ugostile našu djecu, te svim članovima DND - a Poreč na prekrasnom druženju.

Također, velika zahvala našim sponzorima: Turistička zajednica grada Ogulina, Zavičajni muzej Ogulin i Zelje - promet d.o.o.                   

Ljiljana Kaurić

 
Kalendar
Feb 2019 Ožujak 2019 Apr 2019
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici