ODRŽAN JE DJEČJI MASKENBAL 2018. GODINE

16. 02. 2018.

U nedjelju 11. veljače ove godine, u Ogulinu je nastupilo peto godišnje doba. To je doba pjesme, plesa, vesele dječje graje i vladavine maškara. Naime, toga dana održan je, već tradicionalan, dječji maskenbal u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin, Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina i Turističke zajednice Grada Ogulina.

Maskenbal je bio namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta, ali i roditeljima koji svake godine, sve više i više, pokazuju interes za maškaranje i zabavu sa djecom.

 

Kako to priliči običajima, svečanu povorku predvodili su coprnjaci, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, sa meštrom i meštricom parade. Slijedile su ih maskirane skupine mažoretkinja, djeca iz DGV-a, vrtića i ogulinskih obiju osnovnih škola, učenici Gimnazije Bernardina Frankopana, djeca iz vrtića Josipdol te učenici OŠ Josipdol sa PŠ iz  Oštarija.

Ukupno je ove godine bilo prijavljeno 13 maskiranih grupa, sa preko 360 sudionika koji su nastupili u zabavno plesnom programu.

Veseloj maškaranoj povorci priključio se i gradonačelnik grada Ogulina, Dalibor Domitrović, koji je predao ključ grada meštru parade, jer bez ključa nema ni vlasti ni slasti!

I ove godine, za sve loše u školi, za praznike bez snijega, za izgubljeno zlato u rukometu, za vodene kozice i gripu te još mnogo toga, bio je optužen Princ karnevala  Imbro, te je, uz veliku viku djece, protjeran van iz dvorane.

U dvosatnom programu bilo je mnoštvo muzike, zabave i smijeha, neizostavnih krafni, balona, slatkiša i kokica. Vidjeli smo mnoge zanimljive maske i kostime, tako da članovi Komisije za izbor naj maske nisu imali nimalo lagan zadatak. Ipak, na kraju su za 4 najorginalnije maske i kostime pripremljene nagrade, a osvojile su ih: pojedinačna muška maska Šeik, pojedinačna ženska maska Rokerica, obiteljska maska Dalmatineri te grupna maska Slikari.

Organizatori su podijelili još 20-tak vrijednih nagrada kao tombole, a generalni pokrovitelj, Putnička agencija Klek Ogulin, osigurala je jednoj maski i putovanje godine.

Sredstva prikupljena od ulaznica, koje su ujedno bile i tombole, bit će uplaćena jednoj ogulinskoj obitelji Palčića, za daljnje liječenje svoje djece.

Društvo Naša djeca Ogulin još jednom se zahvaljuje svim  sponzorima, bez kojih se ova manifestacija ne bi mogla održati, a to su bili: Grad Ogulinu, Turistička zajednica  Grada Ogulina, Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina, Športska zajednica Grada Ogulina, Putnička  agencija Klek, pekarne  Mivit i Kučinić, trgovine Gavranović i Plodine, Korekt, Prva osnovna škola, Trgovački obrt  Kivi , Frizerski studio  Barchetta, Ugostiteljski obrt Štros, Dječji vrtić Bistrac, Caffe bar Stari grad, Dijana Puškarić Umiljenović, Blanka Poljak Franjković, Jasmina Capan, Hotel Frankopan, Ljekarne  Pablo, Katana stil, Trgovački obrt Laura, Trgovački obrt Bingo, Limarski obrt Mili, Krojački obrt Škarica, Foto studio IN, Radio Ogulin , Og portal i učenici Hoteljersko turističkog smjera Gimnazije Bernardina Frankopana: Lorena Marinić, Vana Poljak, Sandra Pribanić, Sandra Tadić,  Ira Tišma, David Bulat, Hrvoje Puškarić, Nives Drašković i Domagoj Kolić.

 

Svi zainteresirani mogu u Foto studiju  IN pogledati foto album maski te naručiti fotografije svoje djece.

 

 

                                            
Ljiljana Kaurić, predsjednica DND Ogulin

Kalendar
Apr 2019 Svi 2019 Jun 2019
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Grad Ogulin - prijatelj djece

Za osmjeh djeteta u bolnici